Оборудование для изготовления корпусной мебели





Спрос на корпусную мебель напрямую зависит от качества станков, на которых они изготовлены. Рассмотрим станки фирм Filato и WoodTec. Это новые производители на украинском рынке и мы хотели бы подробнее рассказать о них.

Трохи історії. Кілька років тому група провідних німецьких та італійських розробників організувала конструкторську лабораторію, в якій найкращі спеціалісти – конструктори та технологи – розробляли верстати для виробництва меблів класу ПРЕМІУМ. Саме виробництво, згідно з сучасними тенденціями, було вирішено розташувати у Тайвані під постійним суровим контролем італійських спеціалістів. З самого початку ідея розробників верстатів обмежувалася тим, щоб створити верстати передусім, з німецькою надійністю, тому основні вузли вироблені дуже ретельно. В їх виробництві використовують комплектуючі тільки таких провідних світових виробників, як Schneider Electric, Siemens, Mitsubishi, Panasonic, SMC, Rexroth Star, NACHI bearings, OMRON, FUJI Electric, Motori elettrici, Norgren, а це гарантія якості та надійності. За своєю концепцією ці верстати значно надзвичайно відрізняються від аналогів, вироблених в Азії.

Форматно-розкроювальні верстати

У цілому світі італійські деревообробні верстати є еталоном якості. Як відомо, більшість виробників меблів мріють про якісне обладнання. Цілком імовірно, що якби італійські верстати такої високої якості були доступніші за ціною, то їм би належав весь ринок. Зараз виробничий парк обладнання для виготовлення меблів поповнився високоточними та виробничими верстатами Filato з найкращим співвідношенням «ціна/якість». Вони вироблені на сучасних високоточних виробничих верстатах з ЧПК, що забезпечує високу, а головне – стабільну якість обробки, в тому числі вплив людського фактору.

Призначені для поштучного та пакетного (опція – притискна балка) розкроювання плитних матеріалів, в тому числі личкованих ламінатом, верстати Filato спроектовані для використання у складних умовах роботи. Вони добре зарекомендували себе в багатосерійному та масовому меблевому та столярному виробництвах. Їх вирізняє висока якість та великий запас надійності. Довга алюмінієва каретка та широкий поперечний стіл дають змогу встановлювати та розпилювати листи великого формату. Пиляльний механізм складається з двох різальних вузлів – основної та підрізної пилки. Підрізна пилка обертається в напрямку подачі заготовки та за допомогою попереднього різа дає змогу розкроювати ламіновану ДСП без сколів.

Хочемо звернути Вашу увагу на особливості верстатів Filato порівняно з іншими відомими виробниками.

Це, по-перше, роликова каретка зі сталевими циліндричними напрямними, яка забезпечує найвищу точність та якість розпилювання. Нині такий тип каретки найбільш надійний, довговічний та практично не потребує технічного обслуговування. По-друге, потужний литий корпус пиляльного вузла, який забезпечує високу жорсткість та надійність верстата. Пиляльний вузол жорстко змонтований зі станиною верстата, що суттєво зменшує вібрацію. На багатьох верстатах економ-класу пиляльний вузол прикріплений безпосередньо до основного столу, що негативно позначається на якості розкроювання. Дуже зручний нахил пиляльного агрегату (з градацією 1° ). Рознесені підшипникові опори на основному валі посилюють жорсткість, зменшують биття валу, збільшуючи ресурс пиляльного вузла загалом. А система регулювання частоти обертання основної пилки дає змогу без будь-яких інструментів за 3-5 хвилин змінити кількість обертів.

Пульт керування дає змогу швидко налаштовувати по висоті основну та підрізну пилки. Регулювання підіймання та опускання основної та підрізної пили здійснюється електроприводом, що суттєво скорочує тривалість налаштування пиляльного вузла та максимально спрощує процес. Також пульт оснащений аварійною кнопкою для миттєвого вимикання верстата в критичній ситуації.

Верстат випускають у двох модифікаціях з довжиною каретки 3000 мм (FL-3000) та 3200 мм (FL-3200) за ціною від 5000 Євро. Посідаючи провідне становище на ринку Італії, верстати Filato мають всі шанси здобути таке ж місце на ринку України.

Найкращим з професійних повноформатних верстатів економ-класу є WT-3200 виробництва фірми WoodTec, виготовлений з використанням передових технологій на заводі, розташованому в Китаї. Цей верстат використовується на великих фабриках як верстат другого ряду. Він використовується для обробки заготовок нестандартних розмірів після форматно-розкроювального центру з ЧПК або для розкроювання індивідуальних замовлень. На невеликих виробництвах WT-3200 використовується як верстат першого ряду, який дає змогу здійснити розкроювання повноформатних листів ДСП не гірше за дорожчі моделі, а коштує сам у півтора разу дешевше – лише 5100 дол. США. На даний момент конкурентів у цього верстата в його ціновій категорії взагалі нема, а аналоги, вироблені в Європі, коштують понад 5000 євро. Довга алюмінієва каретка (3200х400 мм) та широкий поперечний стіл (800х500 мм) дають змогу установлювати та розпилювати листи практично будь-якого розміру. Підрізна пилка обертається в напрямку подачі заготовки та за рахунок попереднього різа дає змогу розкроювати ламіновані листи ДСП без сколів. За надійністю верстат фірми WoodTec не поступається іншим аналогічним європейським верстатам, а те, що вага верстата лише 1250 кг, що в 2 рази перевищує вагу інших таких агрегатів, свідчить само за себе.

Крайколичкувальні верстати

Нині в українських виробників меблів з’явилась альтернатива дорогим верстатам іменитих брендів. Компанія «Камі-Київ» пропонує своїм клієнтам унікальне обладнання – крайколичкувальні верстати марки Filato – FL-230, FL-430, Fl-530.

Висока продуктивність та швидкість подачі заготовки 20 м/хв.., що майже в 2 рази перевищує характеристики аналогічних моделей, зробили моделі FL-430, FL-530 найвигіднішим обладнанням такого типу за критерієм «якість/ціна/продуктивність».

Однією з особливостей верстата FL-530 є вузол попереднього фрезерування торця деталі з антискольним шпинделем, забезпечуючи найвищу якість підготовки крайкового матеріалу навіть при незадовільному розкрої, коли треба видаляти сходинку від підрізної пилки, отриману під час розкроювання.

Верстати складаються з вузла попереднього обрізання крайкового матеріалу (гільйотина), а також спеціального вузла обрізання, що дає змогу личкувати деталь натуральним шпоном. Високоточні лінійні напрямні вузлів торцевої обробки забезпечують найвищу точність позиціонування. Фрезерувальний вузол оснащений двома високочастотними двигунами з функцією повороту для досягнення більш якісного радіусу крайки. Круглі копіри дають змогу точніше відстежувати заготовку за рахунок процесу коливання.

В конструкції верстатів Filato передбачена система змочування поверхні, що дає змогу запобігти появі білого нальоту на поверхні крайки після її циклювання.

Асортимент крайколичкувальних верстатів нині доволі широкий – від ручних і до автоматичних ліній. Найпопулярніші моделі верстатів економ-класу – це серія WT з ручною подачею заготовки. Багато виробників, особливо ті, хто тільки розпочинає виробництво меблів, не мають можливості виділити більше засобів на купівлю обладнання. В цьому випадку раціонально використовувати автономний крайколичкувальний верстат моделі WT-91, призначений для личкування прямо- та криволінійних деталей натуральним шпоном або синтетичним матеріалом та верстат моделі WT-92, призначений для фрезування звісів в площині. Верстати дають можливість наносити матеріал товщиною до 3 мм не тільки на прямолінійну, а й на криволінійну крайку, а також обробляти звіси в площині та торцювати крайку в розмір. Верстат моделі WT-91 оснащений клейовою ванною для клею-розплаву з електронним контролем температури. Крайку подають в зону приклеювання автоматично з магазину та відрубують спеціальним ножем – гільйотиною при досягненні заданої довжини (довжина заготівки + припуск на обробку).

Свердлильно-присадні верстати

Найцікавіша пропозиція від Компанії «Камі-Київ» – верстат економ-класу WT-21M за ціною – лише 3800 доларів. Цей верстат призначений для високоточного свердління наскрізних та глухих отворів. Він має поворотну багатошпиндельну головку, в якій встановлено в ряд свердлильних шпинделів з фіксованим стандартним кроком 32 мм. Під час свердління «в крайку» головка розташовується горизонтально. Для свердління «в площину» головку за допомогою пневматичного приводу розвертають на 90 градусів вертикально – обробка при цьому здійснюється знизу. Оброблювану деталь фіксують вертикальні пневмоциліндри з керуванням від педалі на підлозі.

Для великих обсягів виробництва ми рекомендуємо модель верстат WT-212, що має дві багатошпиндельні головки, які дають змогу одночасно свердлити отвори у крайці та площині заготовки. Одна з свердлильних головок зворотна і при свердлінні «в крайку» розташовується горизонтально. Для свердління в площині її за допомогою пневмоприводу розвертають на 90°вертикально – при цьому обробка ведеться знизу. Оброблювану деталь фіксують чотирма вертикальними пневмоциліндрами з керуванням від педалі на підлозі.

Попит на недорогі та зручні в експлуатації верстати тайванського виробництва дедалі більше зростає. Наша компанія допоможе вирішити всі питання пов’язані з монтажем, запуском, навчанням персоналу та обслуговуванням обладнання.


 








Последние обьявления
Login
Логин:  
Пароль:  
 
Для того, что бы получить дополнительные возможности в системе, Вам надо пройти регистрацию . Регистрация бесплатная

Оборудование для изготовления корпусной мебели - www.PromWood.com
Пользователи OnLine: 
Die Geschichte der Forstwirtschaft | Holzbearbeitung | Holzarten | Holztrocknung | Maschinen und anlagen | Finishing holz | Biokraftstoff | Holzkohle | Forest Directory | Охота