За таким коханням і лісу не стане




Кохання згубно впливає на ліси Англії. Тут тисячі білок в процесі шлюбного ритуалу здирають кору з дерев, від чого знищуються цілі лісові масиви.

Як вважають фахівці, очевидно, вони роблять це через гормональний сплеск, щоб вразити своїх "наречених". Шлюбний ритуал сірих білок справляє украй неприємне враження на борців за охорону лісів, які ведуть спостереження за стародавніми лісами в графстві Глостершир.
Цього літа білки викликали в заповіднику Форест-оф-дін (Forest of Dean - королівські мисливські угіддя, що охороняються з епохи Середньовіччя) руйнування безпрецедентного масштабу. За оцінкою Комісії з охорони лісів, нині там мешкає 20 тисяч білок. Існує декілька теорій, чому білки здирають кору, але найбільш вірогідна з них твердить, що це пов'язано із спаровуванням, і самці намагаються таким чином привернути увагу самок, – говорить член Комісії з охорони лісів Бен Леннон.
Різноманітність дерев у лісі, де є і дуб, і ліщина, і сосна, і ялина, і ялиця, робить його особливо привабливим для білок. Якщо вони здирають кору тільки з одного боку дерева, воно слабшає і поступово ламається або захворює на грибок.
Такий збиток завдається лісам в шлюбний період білок щорічно, але теплі зими останніх років і достаток плодів восени призвели до того, що в лісі вивелося більше білок, що, своєю чергою, викликало ще більший збиток, припускає британська The Daily Telegraph.
– Коли йдеш лісом, збиток видно відразу ж. Деякі гілки на деревах голі, багато бурого листя. Білки належать до занесеного ззовні виду, і їх популяція безперервно зростає, – говорить Бен Леннон. – В останні декілька років ці тварини дуже добре переносили зиму. Ми навіть перестали висаджувати деякі породи дерев, тому що це безглуздо: білки все одно їх погублять, – додає він.
Як пише The Daily Telegraph, сірі білки були ввезені до Англії з Америки в XIX столітті. Вони більше і краще пристосовуються до навколишнього середовища, ніж місцеві руді білки.


 








Последние обьявления
Login
Логин:  
Пароль:  
 
Для того, что бы получить дополнительные возможности в системе, Вам надо пройти регистрацию . Регистрация бесплатная

За таким коханням і лісу не стане - www.PromWood.com
Пользователи OnLine: 
Die Geschichte der Forstwirtschaft | Holzbearbeitung | Holzarten | Holztrocknung | Maschinen und anlagen | Finishing holz | Biokraftstoff | Holzkohle | Forest Directory | Охота