Як започаткувати успіх




У старі добрі часи, коли щорічний приріст в економіці різних країн позначали двозначним числом, а природні ресурси, як от ліс, були в надлишку, інвестиції у лісову і деревообробну промисловість, за звичай, приносили прибуток.

 Завдяки постійно зростаючому попиту, тарифним обмеженням і надлишку сировини, незалежно від вибраної стратегії (вкладені кошти у найдешевшу чи найсучаснішу техніку) можна було б із впевненістю сподіватися на успіх, у всякому випадку на вітчизняному ринку.
 Тепер ситуація змінилася. На даний час практично немає дифіциту лісової продукції, зате особливого значення набули сировинні ресурси. Надалі експорт круглого лісоматеріалу буде скорочено: практично вся деревина буде оброблятись недалеко від місць лісозаготівель. Усе більшої популярності набуватиме нова продукція, виконана з менш цінної сировини, тому працівникам сфери деревообробної та лісової промисловості вигідно інвестувати у лісонасадження.

Потреби ринку

Власне у даний час визначається майбутнє галузі, окреслюються лідери. У майбутньому важливе значення матимуть можливість отримання сировини, контакти на ринку збуту, знання сильних та слабких сторін своєї компанії і вибір стратегій та технологій, які відповідають новим вимогам.
 Таким чином, незабаром стара добра традиція інвестування в техніку не гарантуватиме оптимальних результатів. Навпаки, такі інвестиції можуть спричинити труднощі в роботі компанії. Успішний бізнес передбачає чітке розуміння факторів, завдяки яким компанія має переваги перед конкурентами. Чому потенційний покупець вибере продукцію саме вашої компанії? У цьому бізнесі немає срібних медалей, тому необхідно докладно вивчити можливості завоювання золотої медалі.

Планування - ключ до успіху

 Зовсім не обов’язково вигадувати фантастичні машини чи робити неймовірні технологічні винаходи. Можна почати поступово, з планування інвестицій, підготовки попередніх техніко-економічних обгрунтувань, які виходили б з існуючих реалій. При цьому слід проаналізувати можливості отримання сировини, її придатність для виготовлення необхідного асортименту продукції, можливості збуту, розміри необхідних інвестицій і, нарешті, дати оцінку окупності при різних варіантах застосування наявних ресурсів. Тобто, виконати розширений варіант аналізу сильних та слабких сторін, можливостей і передбачуваних витрат компанії.
 У попередньому аналізі, зазвичай, не розглядають питань вибору технології обробки сировини і можливостей реалізації нової продукції. Але, перш ніж вкладати значні кошти, слід вивчити і це питання. Для цього проводиться тестування сировини, бажано спільно з інвестором і потенційним постачальником обладнання, і опрацьовується спільне рішення. Якщо мова йде про нову продукцію, добре було б доповнити тестування сировини вивченням ринку збуту із застосуванням зразків продукції і наявних даних. Успіх на ринку, звичайно, має вирішальне значення, у довгостроковій перспективі це єдине джерело доходів.
 Після попереднього аналізу, у процесі якого буде знайдене оптимальне рішення, настає час заключного техніко-економічного обгрунтування проекту. Воно має дати відповіді на такі питання:
Яка бізнес-ідея нового проекту? За рахунок чого існує можливість завоювання частки на ринку збуту?
Яку продукцію виготовляти і реалізовувати найбільш рентабельно?
Які оптимальна технологія і обладнання, які будуть витрати?
Які передбачувані терміни окупності та повернення вкладених коштів?

Як впроваджувати інвестиційні проекти?

Після попереднього вивчення приймають рішення щодо проекту, налагоджують контакти з можливими партнерами і фінансуючими організаціями, ведуть тривалі переговори з потенційними постачальниками обладнання.
Інвестори, які спеціалізуються на виробництві й маркетингу продукції деревообробної промисловості, не завжди володіють штатом чи організацією достатніми для впровадження великих інвестиційних проектів. У таких випадках рекомендується використовувати для детальної розробки, організації і управління проектом залучену робочу силу. Таким чином, технічну відповідальність і оперативну роботу покладають на групу фахівців. Це дає змогу інвестору зосередити увагу на стратегічних рішеннях і економічних аспектах проекту.
З основним постачальником обладнання необхідно укласти угоду про монтаж і участь у запуску в експлуатацію, а також на навчання персоналу покупця, як обходитись із обладнанням. Для досягнення і підтримки заданих обсягів виробництва і необхідного рівня якості, можливо, ще й після введеня обладнання в експлуатацію у виробництві і технічному обслуговуванні буде потрібна участь постачальника. Згода постачальників обладнання виконати такі послуги не менш важлива, ніж можливість отримання гарантій на запасні частини з тривалим терміном служби.
В умовах ринку збуту та конкурентної боротьби, що весь час змінюється, не слід також забувати про постійну потребу в інформації про ринок збуту, про нові ідеї, спрямовані на удосконалення продукції. Можливо, вигідно працювати з партнером, який має хорошу мережу контактів на ринку збуту лісової та деревообробної продукції в усьому світі. Глибоке знання розвитку деревообробних технологій може стати цінною перевагою, яка принесе довготривалий успіх новому підприємству.
Успіх у сьогоднішній лісовій та деревообробній промисловості передбачає наявність життєздатної бізнес-ідеї і доброї продукції, нележної технології і обладнання, а також вміння працювити чітко та кваліфіковано. Тому, перш ніж робити великі інвестиції, вартує витратити незначні кошти на докладно виконане попереднє планування.
 








Последние обьявления
Login
Логин:  
Пароль:  
 
Для того, что бы получить дополнительные возможности в системе, Вам надо пройти регистрацию . Регистрация бесплатная

Як започаткувати успіх - www.PromWood.com
Пользователи OnLine: 
Die Geschichte der Forstwirtschaft | Holzbearbeitung | Holzarten | Holztrocknung | Maschinen und anlagen | Finishing holz | Biokraftstoff | Holzkohle | Forest Directory | Охота