Багатопилковий комбайн "Гравитон"




Фирма «Гравитон» из Калининграда является единственным в России производителем оборудования высокой производительности с ленточно-конвейерной технологией распиловки древесины. Фирма трижды представляла свое оборудование на выставке Ligna в Ганновере.

Нещодавно вона запропонувала свою чергову новинку – багатострічковий комбайн “Гравитон-МК”.

На даному багатопилковому комбайні одночасно з випилюванням дво-, трикантного бруса розпилюється на дошки боковий горбиль. У роботі бере участь зразу 6 або 7 пилкових агрегатів. На відміну від звичайного брусувального верстата, в комбайні є три спарені блоки вертикальних пил. Відстань між пилками кожного блоку встановлюється відповідно до необхідної товщини бруса і дощок. Перший (по ходу колоди) блок відрізає горбиль, другий – підгорбильні дошки, а третій формує брус, відділяючи необрізні дошки. Розкроєна таким чином колода “пакетом” виводиться з вертикальних пил, неділовий горбиль і дошки скидаються на поперечний транспортер (під рамою комбайна), а отриманий брус проходить через горизонтальний пилковий вузол, відділяється від нижнього горбиля і надходить на “Гравитон-МЛК” – багатопилковий конвеєр з п’ятьма горизонтальними пилками.

Для забезпечення високої продуктивності при розкрою мерзлої деревини другий і третій вертикальні блоки оснащені потужнішими електродвигунами (18,5 кВт). Багатопилковий комбайн “Гравитон-МК” ставить процес розкрою на безперервний потік. Раніше для забезпечення надійної безперервності потокового процесу з використанням звичайного трипилкового брусувального комплексу використовувалися громіздкі і металомісткі міжверстатні транспортні системи. Відрізаний товстий горбиль направлявся на двопилкові горбильні верстати, розташовані або з одного, або з обидвох боків брусувального. Діючі потокові лінії можуть розкроювати до 200 м3 за зміну. Однак проблема виникає у тому випадку, коли необхідний потоковий розкрій, наприклад, берези.

Відомо, що при відділенні горбиль жолобиться, що часто перешкоджає точності подальшого розкрою.

З метою уникнення цих недоліків і був розроблений “Гравитон-МК” як з вузькими, так і з широкими (80 мм) стрічковими пилками.

Новий комбайн дозволяє:
1. покращити продуктивність в 15-20 разів порівняно з традиційними однопилковими верстатами;
2. розкроювати колоди діаметром до півметра;
3. забезпечити точність і якість  розкрою будь-якої породи деревини;
4. звести до мінімуму невиробничі втрати;
5. спростити потокову лінію і зменшити виробничу площу під неї;
6. скоротити міжверстатне обладнання;
7. покращити умови праці;
8. адаптувати його в будь-який технологічний потік з дисковими пилками.

Сполучення верстатів в єдину автоматизовану лінію з використанням багатопилкового комбайна “Гравитон-МК” є новинкою в роботі лісопильних підприємств.








Last Advertisement
Login
Log in:  
Password:  
 
You must register to get additional capabilities in the system, Registration is free

Багатопилковий комбайн "Гравитон" - www.PromWood.com
Users OnLine: 
History forestry | Woodworking | Species of wood | Wood drying | Machinery and equipment | Finishing wood | Biofuel | Charcoal | Forest handbook | Охота