“Видубичі” повертаються




Відкрите акціонерне товариство “Видубичі” працює на ринку деревообробки вже 55 років. Попередня назва підприємства – деревообробний комбінат (ДОК) №5.

 Підприємство добре відоме як потужний виробник дверних блоків. За деякими даними, підприємство охоплювало близько 57% ринку дверних блоків Києва. Однак, після відомих кризових явищ в економіці країни, попит на таку продукцію різко впав, що, відповідно, вплинуло і на економічні показники підприємства.
Ситуація кардинально змінилась з приходом на підприємство півтора року тому інвестора. За словами голови спостережної ради Василя Грабчака, підприємство взяло курс на оновлення верстатного та інструментального парку, впровадження новітніх технологій, продукції, організації процесу. Було налагоджено активне співробітництво з італійськими партнерами.
Метою підприємства стало, поряд з широким асортиментом дверних блоків, які виготовляються на підприємстві на високому якісному рівні за італійською технологією, індивідуальне сервісне обслуговування споживача.
За допомогою італійських партнерів було закуплено комплекс обладнання і технологію виготовлення клеєного щита. Він включає вертикальну стрічкопилкову лінію фірми Primultini, багатопилковий верстат Cosmec, чотирибічний верстат фірми Weinig, прес прохідного типу для склеювання щита по ширині фірми Torwegge, котел-утилізатор, сушильну камеру фірми Termolegno та інше обладнання. Технологія виготовлення клеєного щита дозволяє не зрощувати ламелі по довжині, а виготовляти багатошаровий щит. Маючи таку технологію і необхідне обладнання, комбінат спроможний запропонувати споживачам як дверні блоки, так і погонаж для виготовлення дверної коробки різних розмірів і форм.
Також кардинально оновлена дільниця виготовлення дверних блоків, на яку закуплено і встановлено понад 20 одиниць обладнання італійського та німецького виробництва. Це – обробний центр фірми Morbidelli, чотирибічний верстат фірми Gabiani, мембранний прес фірми Fisma, верстат для набору личкувальних елементів зі струганого шпону фірми Kuper та ряд інших. Цікаво, що поряд з високоточним закордонним обладнанням для обробки деревини підприємство, дбаючи про якість своїх виробів в технологічному ланцюзі, придбало три імпортні шліфувальні широкострічкові верстати. Нині виробнича програма включає як класичні елегантні, так і традиційні двері. Для задоволення незвичних побажань замовника підприємство має готові елементи для виготовлення дверних блоків на замовлення. На підприємстві є програма з виготовлення дверей із масиву. Широкий асортимент продукції доповнено і таким виробом, як функціональні двері. Це дає ЗАТ “Видубичі” можливість не тільки запропонувати торговельним фірмам і будівельним організаціям свою продукцію за доступними невисокими цінами, а й гарантувати їх швидке надійне постачання.
Цікаву нову технологію пропонує ВАТ “Видубичі” при виставленні дверних блоків на будівельному об’єкті. За існуючої нині технології опорядження квартири дверні блоки монтуються в стіновий проріз при вологих процесах, під час виконання штукаторно-малярних робіт, що призводить до механічних пошкоджень виробу, а відсутність позначок на блоці не сприяє точному виставленню його в стіновому прорізі. Запропоновано змінити технологію виставлення дверних блоків шляхом підготовки стінового прорізу за допомогою встановлення фальшкоробки, що не вимагає надмірних затрат. Вона монтується в проріз під час виконання вологих процесів, навіть ще до заливання підлоги. Рівень виставлення фальшкоробки проводиться за позначкою на стояку. Фальшкоробки дають можливість виконати всі технологічні операції, включаючи наклеювання шпалер, настил підлоги і навіть встановлення меблів. І лише після цього встановлюється дверний блок. Установлення чи демонтаж дверного блока також надзвичайно прості і не вимагають багато часу. Використання фальшкоробки у будівництві є необхідною ланкою прогресивного технологічного процесу, що використовується в практиці світового будівельного процесу. Тому на підприємстві організовано дільницю з виготовлення таких фальшкоробок, де встановлено обладнання із штампування кріпильних елементів (фіксаторів) з металевої стрічки, торцювального верстату, свердлильного пристрою тощо. Каркас фальшкоробок складається з універсального поперечного елементу та двох вертикальних деталей з позначками та отворами для встановлення дистанційної рейки. Вони виготовляються для стандартних ширин прорізу: 70, 75, 80, 90, 100 см, а також в двох варіантах на вибір з шириною дошки-планки 10,5 і 14,5 см. На жаль, оскільки дуже велика кількість квартир зараз будується з незавершеним циклом опорядження, основним споживачем таких фальшкоробок на даний момент є зарубіжні фірми.
Результативні інвестиційні вкладення в технологію, обладнання та відлагоджена організація збуту готової продукції дозволяють підприємству підтвердити і закріпити провідне місце у виробництві дверних блоків, погонажних виробів та іншої відповідної продукції деревообробного профілю. 

 







Last Advertisement
Login
Log in:  
Password:  
 
You must register to get additional capabilities in the system, Registration is free

“Видубичі” повертаються - www.PromWood.com
Users OnLine: 
History forestry | Woodworking | Species of wood | Wood drying | Machinery and equipment | Finishing wood | Biofuel | Charcoal | Forest handbook | Охота