Аналіз деревообробної галузі Німеччини




Дірк-Уве Класс керівник Асоціації німецької деревопереробної промисловості та пластмаси (HDH) та Асоціації німецької меблевої промисловості (VDM)
 

Прес-конференція для ”Interzum`у“ та ”Decovision-2001“ у Кельні.

Міжнародна зустріч сектора постачальників на ”Interzum`і“ дала змогу відвідувачам оглянути нові продукти, удосконалення та винаходи. Сектор меблів завжди відкритий для новацій і, як найбільший та найважливіший споживач сегмента постачальників на виставці, потребує їх знову.
Окрім того, удруге поспіль у Кельні проводилась виставка ”Decovision“, яка репрезентувала поверхневий огляд світу тканин. Сектор показує, як він приймає ”виклики“ нового тисячоліття. Індустрія постачальників є найважливішим джерелом для гарних меблів та новаційних інтер’єрів з дерева.

Короткий огляд сектора

Дані щодо деревообробної та меблевої промисловостей за 2000 рік свідчать: порівняно з 1999 роком у секторі відбулося очевидне 1,7- відсоткове зростання товарообігу, котрий сягнув 79,41 мільярдів нім. марок.

Деревообробна промисловість

Деревообробна промисловість, у яку входять заводи – виробники будівельних компонентів та пакувального матеріялу, а також деревопереробники, спроможна підвищити товарообіг на 1,8 відсотка.
Кількість компаній у деревообробній промисловості знизилася до 1912 у 2000 році, а це 3,8 відсотка зменшення проти торішнього року. Заводи зазнали тяжкого удару 4,5-відсотковим зменшенням.
Кількість робочих місць зменшилася на 0,7 відсотка – до 113 567 працівників.

Меблева промисловість

Товарообіг у меблевій промисловості Німеччини обсягом 43,76 млрд. нім. марок у 1999 році сягнув зростання у розмірі 690 млн. нім. марок – до 44,45 млрд. нім. марок у 2000 році (на 1,6 %). Окремі сектори показали різноманітні моделі розвитку:
сектор меблів для вітальні, їдальні та спальні зафіксував 2,5- відсоткове зростання до – 15,35 млрд. нім. марок.
Виробники меблів для сидіння і промисловість м’яких меблів та крісел спроможні збільшити свій товарообіг на 3,6 відсотка – до 14,26 млрд. нім. марок.
Промисловість кухонних меблів натомість зіткнулася із 2,7-відсотковим зменшенням товарообігу до 7,6 млрд. нім. марок.
Виробники меблів для офісу та магазину спромоглися підвищити свій товарообіг на 2,2 відсотка – до 5,6 млрд. нім. марок.
Виробники матраців зазнали чималих втрат. Зокрема, товарообіг зменшився на 6 відсотків – до 1,5 млрд. нім. марок у цьому сегменті ринку.
Загальна кількість зайнятих у меблевій промисловості знизилася на 2,5 відсотка – до 161 469 працівників. У грудні 2000 року ця промисловість налічувала 1418 компаній.

Зовнішня торгівля

За останні роки зовнішня торгівля меблевої галузі розвивалася дуже добре: зростання експорту німецьких меблів становило 18,4 відсотка в 2000 році (проти торішнього року) і сягнуло 9,44 млрд нім.марок. За той самий період імпорт меблів до Німеччини збільшився на 10,6 відсотка до 16,83 млрд. нім. марок. Збільшення експорту меблів стало результатом зростання попиту на німецькі меблі в ЄС та –завдяки слабкому євро – у США та Азії.

Нові продукти на ”Interzum`і-2001“

Як звичайно, цьогорічний ”Interzum“ пропонує розмаїті новації для постачальників меблевої промисловості. Є причина сказати, що на попарних роках меблеві торгові ярмарки завжди новаційніші, ніж ті, що відбуваються по непарних роках. Численні дослідження деревини довели, що такі речі, як ”ефект лотоса“ – поверхні, що самоочищується – можуть діяти, як нові відправні точки і викликати фундаментальні зміни.
Зростаючий попит на дизайн подвоюється вимогами високої якості та передової технології. Відоме гасло ”форма йде за функцією“ знайшло своє добре застосування у новому напрямі завдяки новаційним поліпшенням. Дотепер часто-густо було технічно неможливо втілити ті чи інші розумні винаходи в реальність. Скажімо, машини, оснащені комп’ютерами, дають нині можливість будь-яким ідеям дизайнерів вийти із стадії прототипів і втілитися у виробництво.
Виробництво чималої кількості нових виробів, представлених на ”Interzum’і“, зумовлене зрослим бажанням полегшити споживачам їх використання. Це можна спостерігати упродовж усього ланцюга вартості. Як переробники частин, що їх надають постачальники, так і кінцеві споживачі зосереджують свою увагу на рішеннях, які заощаджують час та енергію. Це незабаром стане передумовою для ринку високоякісних товарів, який дедалі більше зустрічається з міжнародною конкуренцією. Сьогодні ті, що не виробляють продукцію в економічно прибутковий та екологічно безпечний спосіб і пропонують високу якість за великі гроші, не зможуть вижити в завтрашньому світі. Гарний інтер’єр, що отримав багато похвал, стає уже стандартною ознакою меблевого виробництва.

Матеріяли

Розумні рішення можна було побачити у всіх відділах ”Interzum’у“. Так, пропонувалися розмаїті дерев’яні поверхні. Це стосується як меблевих поверхонь, так і декору для підлог. Поряд із штучним каменем пропонуються дерев’яні поверхні всіх кольорів та структур. Деревина, що має екзотичний вигляд, також стає популярніша. Дедалі частіше можна побачити каштан, сріблясту вишню, смугастий дуб та бамбук. Щодо ламінованих підлог, то пропонувалось широкий діапазон кольорів та безклейових систем їх укладання. Аспекти екологічної безпеки, а також легкість укладення виходять на передній план. У сегменті підлог для специфічних офісних чи житлових ситуацій запроваджується ламінування з меламіновим покриттям, котре унеможливлює ковзання. Природне дерево відіграє важливу роль у галузі справжнього дерев’яного паркету. Вже багато років спостерігаємо тенденцію тяжіння до покритого оліфою та природного дерева. Світлі породи дуба знову стають популярні.
Чудова розумна технологія впливає на внутрішній вигляд меблів. Фурнітура – така, як поруччя (поперечки, бруски) та завіси – є ускладнена, і її виробляють з технічною точністю. Скоби стають популярнішими, ніж гвинти, для систем приєднання. Останніми, та не менш важливими можна було побачити на ”Intrerzum“ переробні машини , а саме контрольовані комп’ютером машини для різання шкіри чи матеріялів або цілком автоматизовані машини покриття для матраців. Усі вони акцентують свою увагу на зберіганні електроенергії та матеріялу.

Жити і працювати

Сегменти ”нової роботи“ та ”домашнього офісу“, знову відігравали важливу роль на цьогорічному ”Interzum’і“. Це вказує на те, що попередні вирішення в асортименті меблевої продукції є лише початком нового покоління умеблювань. Постачальники розвинули лише незначну частину сегмента систематики будування. Пневматичні системи пружності, гідравліка чи електроніка йдуть поряд із різновидами нових винаходів. Акцент робиться на регульовані робочі крісла для усіх членів сім’ї, системи полиць для папок, що заощаджують місце, монітори та клавіатури, які регулюють відповідно до висоти чи для діяльності, котра потребує стояння. Електроніка пропонує чималі можливості в цілому домашньому та робочому сегменті меблів. Тенденція до того, щоб працювати вдома чи жити на роботі, принесла безліч творчих пропозицій, ідей.

Decovision

Decovision“ репрезентує величезну розмаїтість меблевих та декоративних тканин. Окрім чималого вибору мікрофібри, ”decovision“ забезпечує потужний ринок природної фібри широкою пропозицією продукції. Страхова допомога тут важлива: вона є відновлювальним ресурсом сектора. Шкіра, полотно, бавовна та льон залишаються особливими.
 








Last Advertisement
Login
Log in:  
Password:  
 
You must register to get additional capabilities in the system, Registration is free

Аналіз деревообробної галузі Німеччини - www.PromWood.com
Users OnLine: 
History forestry | Woodworking | Species of wood | Wood drying | Machinery and equipment | Finishing wood | Biofuel | Charcoal | Forest handbook | Охота