Використання пиломатеріалів у світі падає




Загальносвітове споживання хвойних пиломатеріалів у 2003 р. порівняно з 2002 р. скоротиться на 1,1%, чи на 327 млн.м3 . До такого висновку дійшли учасники 5-ої Європейської конференції з хвойних матеріалів (ESC: European Softwood Conference), яка відбулася 23-24 жовтня в Парижі.

 Учасниками були виробники та імпортери хвойних пиломатеріалів, що забезпечують 80% постачань хвойних пиломатеріалів у світі. Серед них представники США, Канади, Росії.
На конференції були представлені доповіді про ситуацію на ринку хвойних пиломатеріалів в окремих країнах, у яких відзначалося, що основна причина зниження споживання полягає в повільному розвитку будівельної галузі в багатьох регіонах.
У поточному році споживання хвойних пиломатеріалів у країнах Західної і Середньої Європи навряд чи перевищить рівень 2002 р. Англія ж розраховує на збільшення в поточному році споживання на 2%, тимчасом як Нідерланди очікують значне зниження. У скандинавських країнах, насамперед у Фінляндії і Данії, також розраховують на значний спад споживання. Позитивний розвиток і зростання у споживанні в 2003 році прогнозується в Південній Європі, насамперед в Італії й Іспанії.
Особливе зниження обсягу збуту хвойних пиломатеріалів прогнозується в Північній Америці. Збут хвойних пиломатеріалів у Росії, за даними російської делегації, знизиться в 2003 році більш ніж на 10%. За даними делегації з Росії, в поточному році обсяг виробництва збільшиться на 2% до 17 млн. (2002 р. - 16,7 млн.). Російський експорт у 2003 р. збільшиться на 14%, досягши чергової рекордної позначки.
У Центральній і Західній Європі одним з найбільших виробників і експортерів хвойних пиломатеріалів є Німеччина. Так, у 2003 р. виробництво хвойних пиломатеріалів у Німеччині збільшиться приблизно на 4%, досягши обсягу в 16,75 млн. м3. На 10% зросте експорт хвойних пиломатеріалів, що збережеться на такому ж високому рівні й у 2004 році. Поряд з Німеччиною зростання обсягів виробництва планується і у Франції та Австрії.
У 2004 р. знову очікується збільшення загальносвітового обсягу споживання на 329 млн. м3. Така тенденція найбільш яскраво спостерігається на північно-американських і європейських ринках. Росія на 2004 рік прогнозу не представила. Однак, виходячи із-за планованих до реалізації інвестиційних проектів у цій галузі, можна говорити про продовження цієї тенденції.
Загалом експорт з країн Західної і Центральної Європи приблизно збільшиться на 5 %. Однак вже в 2004 році цей приріст уповільниться і збережеться на рівні 1%. У Скандинавських країнах, згідно з доповідями учасників конференції, спостерігався незначний підйом виробничих показників, які у 2004 році залишаться на тому ж рівні.
 








Last Advertisement
Login
Log in:  
Password:  
 
You must register to get additional capabilities in the system, Registration is free

Використання пиломатеріалів у світі падає - www.PromWood.com
Users OnLine: 
History forestry | Woodworking | Species of wood | Wood drying | Machinery and equipment | Finishing wood | Biofuel | Charcoal | Forest handbook | Охота