Вільні ніші на російському ринку меблів




Віднедавна один з лідерів російського ринку офісних меблів компанія “Фелікс” почала освоювати новий вид діяльності, а саме у найближчому майбутньому вона планує виготовляти меблі для готелів.

Причина диверсифікації бізнесу в тому, що на ринку офісних меблів залишилось обмаль місця. На думку керівництва компанії, нині російський ринок меблів для готелів видається дуже перспективним і його обсяг оцінюється у 25 млн. на рік (що приблизно в 10 разів менше ринку офісних меблів), але через кілька років ситуація може змінитись. Аналітики також підтверджують, що нині замовлень на меблі від готелів поступає значно більше, аніж, скажімо, рік тому. Ще однією важливою перевагою ринку готельних меблів є те, що великих гравців на ньому наразі немає і конкуренція значно слабша, ніж на ринку офісних меблів.
Втім, згідно з даними асоціації “Університет готельного і ресторанного бізнесу”, у Росії продавців меблів для готелів достатньо. Але більшість з них – невеликі компанії, що спеціалізуються на виготовленні дорогих меблів. Готелі “економ-класу” частенько купують меблі в компанії “Шатура”. При цьому, начальник відділу громадських зв’язків “Шатури” Вадим Бахтов говорить, що його компанія продає готелям свої типові меблі і не знає, наскільки міцне її становище на цьому ринку. Готельні меблі на спецзамовлення можуть зібрати й у компанії “Фронда-меблі”, – один з найбільших продавців офісних меблів. Але там зазначають, що в цьому напрямку вони не проявляють наполегливості, оскільки це не їхній ринок.
А “Фелікс” буде виготовляти корпусні меблі, розраховані для готелів, будинків відпочинку і санаторіїв, в категорії від двох до чотирьох зірок. Десь через рік готельні меблі можуть зайняти 10% виробничих потужностей підприємств компанії (нині вони становлять близько 25 000 виробів на місяць, а через рік повинні збільшитись на 50-70%.) Загалом, керівництво компанії розраховує зайняти не менш 15% ринку готельних меблів, оскільки за меншого обсягу займатись цим буде невигідно. Адже прибуток у цій сфері досягається не з одного виробу, а на оборотах, оскільки основна вимога до готельних меблів середнього класу – їхня дешевизна.
У компанії “Егіда-Готель” вважають, що продукція російських меблярів користається попитом серед власників готелів, тому що їм простіше забезпечити виконання гарантійних зобов’язань, а також швидко виконати замовлення. Щоправда, у компаній, які давно працюють у готельному ринку меблів, менш оптимістичний погляд на його розвиток. На їх думку, нових меблів потребують 99% російських готелів, але невідомо, коли в них з’являться гроші на ці витрати. Крім того, в кожного готелю дуже багато індивідуальних вимог, пов’язаних з особливостями планування номерів. А такі замовлення буде важко виконувати великим компаніям, де усе поставлено на конвеєр.
 







Last Advertisement
Login
Log in:  
Password:  
 
You must register to get additional capabilities in the system, Registration is free

Вільні ніші на російському ринку меблів - www.PromWood.com
Users OnLine: 
History forestry | Woodworking | Species of wood | Wood drying | Machinery and equipment | Finishing wood | Biofuel | Charcoal | Forest handbook | Охота