Італійська галузь деревообробних верстатів як віддзеркалення світових тенденцій на ринку




Останній квартал 2002 року був малообіцяючим для італійського ринку деревообробного обладнання. Згідно з квартальним аналізом відділу досліджень італійської асоціації виробників деревообробного обладнання та інструментів – Acimal, ринок ще не вийшов зі стану стагнації.

Цифри в принципі вказують на певне покращання – 10,8 % зростання порівняно з відповідним періодом минулого року. Це, здебільшого, завдяки закордонним замовленням, які становлять 70 % від загальної кількості і зросли на 12,2 %, тимчасом як італійський ринок зріс лише на 7,4 %. Однак, слід зауважити, що це оманливі цифри, оскільки четвертий квартал 2001 року не є найкращою базою для порівняння, адже на обсяги продукції тоді значно вплинув “шок” від трагедії 11 вересня.
Ці цифри також не можна порівнювати з третім кварталом 2002 року, оскільки дані за цей період не враховують коефіцієнт сезонних відмінностей, тому за базу для порівняння можна взяти лише другий квартал минулого року: відносно другого кварталу у жовтні-грудні минулого року був зафіксований спад замовлень на 5 %.
За результатами опитування, проведеного асоціацією, 47 % компаній відзначають сталий рівень обсягів виробництва, 29 % стверджують, що вони зростають, а 24 % - що зменшуються. Прогнози ж на майбутнє різняться залежно від регіону: закордонні ринки, які становлять значну частину загального збуту італійських компаній галузі (приблизно 2 мільйони євро щороку), на думку 18 % опитаних - повинні зростати, 71 % - залишатися на місці, тоді як 11 % очікують спад (позитивний баланс +7 %). Натомість на італійському ринку очікування на наступний квартал прогнозують: стабільність – 68 %, зростання – 12 %, спад – 20 % (негативний баланс – 8%).
Судячи з цифр, – каже Лючіано Кошта, президент асоціації – ми пережили ще один квартал стагнації на ринку, ще один період сподівань. Позитивні цифри з даними відділу досліджень не повинні вводити нас в оману. На жаль, ми повинні знову визнати, що слабкі симптоми стабілізації і навіть покращання, зафіксовані в середині 2002 року, не підтвердилися.
Безумовно, невизначеність і стурбованість на світовому ринку,
– продовжує Кошта, – впливають на економіку, особливо на інвестиції у виробництво інструментів. Нині всі ринки характеризуються негативними сигналами, окрім Росії, ринок якої, здається, продовжує розширюватися, хоча й із деякими труднощами.







Last Advertisement
Login
Log in:  
Password:  
 
You must register to get additional capabilities in the system, Registration is free

Італійська галузь деревообробних верстатів як віддзеркалення світових тенденцій на ринку - www.PromWood.com
Users OnLine: 
History forestry | Woodworking | Species of wood | Wood drying | Machinery and equipment | Finishing wood | Biofuel | Charcoal | Forest handbook | Охота