Китай закидав Америку меблями




Ринок меблів США починає тріщати по всіх швах під навалою дешевої продукції з Китаю, яка багато в чому вже не поступається за якістю ні американським, ні європейським товарам. Американські меблярі, схоже, доведені до розпачу і збираються просити захисту в уряду США.
 

Якихось три роки тому етикетка Made in China, що нерідко скромненько ховалася на задній стінці якої-небудь шафи, означала, що, полірування, ймовірно, подекуди буде з тріщинками, ніжки незабаром почнуть відвалюватися, а шухляди - перекошуватися. Однак останнім часом завдяки будівництву нових підприємств і використанню американського досвіду китайське меблеве виробництво значно покращилось, а якість меблів помітно підвищилась.
Американські споживачі це помітили - і належно оцінили. За даними аналітичної компанії Piers, у I кварталі поточного року меблі з Китаю, якщо вимірювати їх в кількості контейнерів, стали однією з провідних статей китайського імпорту споживчих товарів у США, випереджаючи імпорт телевізорів, іграшок, взуття і комплектуючих до автомобілів. За деякими оцінками, на частку меблів, виготовлених у Китаї, сьогодні припадає 35% всього американського ринку дерев`яних меблів, обсяг якого складає $23 млрд.
Китайські меблярі, не претендуючи на виробництво особливо стильних зразків, успішно проникають у ключові ділянки американського ринку. Великою прихильністю в американських споживачів користуються дерев`яні ліжка, комоди, столи та інші меблі китайського виробництва. Якщо врахувати, що американські меблі коштують вдвічі дорожче, то й не дивно, що американці охоче купують, скажімо, китайський столовий гарнітур з восьми предметів за $2500-3500. Шкіряний диван китайського виробництва коштує менше $1000 - на кілька сотень доларів дешевше, ніж подібний диван, виготовлений у Америці чи Європі.
Через цінову конкуренцію між китайськими виробниками ціни на китайські меблі мають знизитися ще більше. Завдяки низьким виробничим витратам, китайські підприємства можуть дозволити собі робити меблі з деревини, яку вони …імпортують з Америки. Причому меблі, які китайці експортують у США, виконані в традиційному американському стилі.
Ця ситуація вкрай несприятлива для американських виробників. Недавно галузева група American Furniture Manufacturers Committee for Legal Trade заявила, що має намір подати петицію в уряд США з вимогою ввести антидемпінгові мита на меблі китайського виробництва. Американські меблярі стверджують, що завдяки субсидіям і ситуації на валютному ринку китайські компанії виявляються в більш вигідному становищі, ніж їхні американські колеги. За останні 2,5 року в американській меблевій індустрії були закриті десятки підприємств і звільнено понад 34 000 робітників.
Однак, навіть якщо американським виробникам удасться домогтися обмежень на ввіз, антидемпінгові мита, ймовірно, виявляться настільки невисокими, що навряд чи істотно відіб`ються на ціні китайських товарів. У будь-якому випадку раніше кінця 2004 р. таке рішення прийнято не буде.
 







Last Advertisement
Login
Log in:  
Password:  
 
You must register to get additional capabilities in the system, Registration is free

Китай закидав Америку меблями - www.PromWood.com
Users OnLine: 
History forestry | Woodworking | Species of wood | Wood drying | Machinery and equipment | Finishing wood | Biofuel | Charcoal | Forest handbook | Охота