Композитні матеріали з Заходу




Багато видів різних композиційних матеріалів представлено нині на ринку України. Технології їх виробництва давно налагоджені в Західній Європі, і до нас матеріали потрапляють вже у готових виробах чи напівфабрикатах.

Деякі з деревних композитів були представлені на недавній виставці “Примус: вікна, двері, профілі” у Києві.
Так, наприклад, спеціально розроблений матеріал фірми Werzalit (Німеччина) у формі спеціальних профілів виготовляється у вигляді профілів для балконів, фасадів, підвіконників та стільниць. В Україні дану продукцію продають вже кілька років, а тому було цікаво дізнатися про особливості її виготовлення. Хоча з вигляду скажеш, що це проста ДСП, насправді технологія виробництва даного композиту відрізняється від технології виробництва ДСП. Так, в якості сировини для виробництва Werzalit використовують тільки свіжозрубану деревину. Для збільшення вологостійкості вміст синтетичних смол складає: для підвіконників – 23-25%, для балконних дверей і фасадних профілів – 30-35%, тимчасом як в ДСП вміст смоли в середньому становить 8-12%. Головною відмінністю Werzalit від ДСП є запатентований процес полімеризації під високим тиском у пресформах. Деревна стружка і багатошарове покриття спресовують зразу ж в монолітний матеріал. Така технологія дозволяє отримати більш вологостійке покриття без додаткового фарбування. Фірма Werzalit дає 15 років гарантії своїм клієнтам на вироблені матеріали по стійкості до поглинання вологи.
Іншим цікавими продуктами були шаруваті панелі FB-SPH фірми “Штадур” (Німеччина), виготовлені на основі фанери. В якості покрівельного матеріалу використовуються ретельно підібрані фанерні листи. Для середнього шару використовується полістирольний пресований пінопласт – стірофом. На ньому роблять спеціальні жолобки, які дають можливість виходу повітря і покращують механічний натяг клею з поверхнею пінопласту. Шаруваті панелі зі стіроформу мають добрі фізико-механічні властивості. Після проведення лакофарбових робіт вони можуть використовуватися і назовні приміщень. Ці шаруваті панелі чудово вирішують проблеми дверних наповнювачів і гарантують оптимальну теплоізоляцію. 

 







Last Advertisement
Login
Log in:  
Password:  
 
You must register to get additional capabilities in the system, Registration is free

Композитні матеріали з Заходу - www.PromWood.com
Users OnLine: 
History forestry | Woodworking | Species of wood | Wood drying | Machinery and equipment | Finishing wood | Biofuel | Charcoal | Forest handbook | Охота