Регламент організації та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини




3. Порядок проведення аукціону.

3.1. Загальні умови та вимоги до проведення аукціонних торгів:
3.1.1. нікому з учасників аукціону не надаються переваги;
3.1.2. ціни на аукціоні формуються вільно.
3.2. У день проведення аукціону проводиться реєстрація учасників (уповноважених осіб), яка розпочинається за 2 години і закінчується за 10 хвилин до початку аукціонних торгів, з одночасним присвоєнням кожному учаснику відповідного номера та видачею картки-ідентифікатора. Кожний учасник аукціону може направити для участі в аукціонних торгах не більше двох уповноважених осіб.
3.3. Біржа реєструє учасників (уповноважених осіб) тільки при умові надходження на рахунок Біржі суми гарантійного внеску. В разі, якщо на час, відведений на реєстрацію учасників аукціону, гарантійний внесок від покупців не надійшов на рахунок Біржі, їх уповноважені особи не реєструються та не допускаються до участі в аукціоні.
3.4. Уповноважена особа, яка представляє інтереси учасника аукціонних торгів, під час реєстрації пред’являє доручення відповідного зразка, паспорт або документ, який засвідчує особу.
3.5. Необроблена деревина виставляється на аукціон у вигляді лотів.
3.6 Під час проведення аукціону ціна за кубічний метр необробленої деревини змінюється тільки відповідно до кроку аукціону – мінімально можлива зміна ціни кубічного метра необробленої деревини, яка визначається відповідно до виду продукції і породи деревини.
3.7. Учасник-покупець має право придбати на аукціоні необроблену деревину в обсязі, який не перевищує обсяг, визначений у заявці на купівлю.
3.8. Торги розпочинаються з оголошення ведучим (ліцитатором), який призначається біржею, з оголошення умов проведення аукціону, правил поведінки, назви продавця, позиції аукціонного бюлетеня, кількості лотів в позиції, переліку продукції , що входить в запропонований лот, її обсягу, початкової ціни лоту та кроку аукціону.
3.9. Учасник-покупець, який згоден придбати за такими умовами лот, підіймає свою картку, що підтверджує його готовність купити лот за оголошеною ціною. Якщо інших покупців немає, учасник вважається переможцем після оголошення ведучим: лот № __ по позиції №__ , за ціною ___ проданий учаснику № __. Інформація про переможця заноситься до протоколу аукціонних торгів.
3.10. Якщо бажаючих придбати лот виявиться більше одного, між учасниками проводиться конкурентний торг на збільшення ціни. Після оголошення чергової ціни ведучий називає номер картки учасника, що піднята першою, і повідомляє наступну ціну відповідно до кроку торгу.
3.11. Учасник-покупець, який останнім запропонував найвищу ціну, вважається переможцем, якщо після триразового оголошення чергової ціни жоден з інших учасників покупців не підняв картку для продовження торгу.
3.12. Під час торгу між учасниками, у разі перевищення початкової ціни лоту більш ніж на 15 відсотків, ліцитатор має право призупинити торг між учасниками та провести з ними консультації. У разі виявлення необґрунтованого підвищення ціни, Продавець має право зняти зазначену позицію з торгу.
3.13. Лот, що знято з торгу, виставляється в цей же день на аукціонні торги, при цьому учасники, яки спричинили необґрунтоване зростання ціни, до торгу по цій позиції не допускаються.
3.14. Торги наступним лотом по позиції бюлетеня починаються з оголошення ведучим переліку продукції , що входить в запропонований лот, її обсягу, початкової вартості та кроку аукціону.
3.15. Торги першим лотом по наступній позиції починаються з оголошення назви продавця, кількості лотів в позиції, переліку продукції , що входить в запропонований лот, її обсягу, початкової ціни лоту та кроку аукціону (мінімально можливої зміни ціни лоту).
3.16. Якщо лот залишився непридбаним, він знімається з аукціону або за пропозицією Виконавця вартість лота знижується і він в цей же день виставляється на аукціонні торги за новою ціною, торги по яких проводяться у відповідності з пунктами 3.9., 3.10., 3.11.
3.17. Якщо після запропонованого зниження ціни покупців не виявилось, лот знімається з торгу.
3.18. Під час проведення аукціонних торгів біржею ведеться протокол аукціону, до якого заноситься інформація про хід торгу та результати продажу відповідних лотів необробленої деревини.
3.19. За результатами аукціону Біржа готує підсумковий протокол аукціону з продажу необробленої деревини.

4. Порядок оформлення документів.

4.1. За результатами аукціону на підставі підсумкового протоколу між покупцем-переможцем і продавцем необробленої деревини оформлюються угоди в два етапи:
на першому – протягом трьох робочих днів після проведення аукціону та сплати переможцями винагороди на рахунок Біржі, оформлюються свідоцтва переможця;
на другому – на підставі свідоцтв переможців, укладаються договори купівлі-продажу.
4.2. Після проведення аукціонних торгів, Біржа на підставі підсумкового протоколу готує на кожний проданий лот свідоцтво переможця за встановленою біржею формою у трьох примірниках, один з яких передається Покупцеві відповідного лота, один залишається Біржі, один надається Замовнику.
4.3. На підставі одержаних свідоцтв учасники-переможці торгів зобов’язані протягом п’яти робочих днів укласти з продавцями необробленої деревини договори купівлі-продажу.
4.4. Продавець зобов’язаний зареєструвати відповідний договір (угоду) у Виконавця протягом наступних 5 (п’яти) робочих днів.
4.5 Виконання пп. 4.1, 4.4 є обов’язковими для заключення договорів ( угод ) купівлі -продажу.

5. Порядок розрахунків.

5.1. Переможці торгів, що придбали відповідну кількість лотів, сплачують протягом трьох банківських днів після проведення аукціону на рахунок Біржі винагороду у розмірі 2,5 відсотка від вартості придбаних лотів, яка підлягає розподілу між Виконавцем та Біржею наступним чином:
5.1.1. - 2,0 відсотка від вартості придбаної деревини перераховується Біржею на рахунок Виконавця;
5.1.2. - 0,5 відсотка від вартості придбаної деревини залишається на рахунку Біржі.
5.2. Суми гарантійного внеску, сплачені іншими учасниками відкритих торгів, що прийняли участь у торгах, крім переможців, повертаються їм протягом трьох банківських днів після отримання від учасників відповідних запитів на ім’я керівника біржі.
5.3. Якщо під час проведення відкритих торгів жоден із учасників, що подали заявки на купівлю необробленої деревини по відповідним позиціям, не виявили бажання придбати заявлені обсяги деревини, гарантійний внесок не повертається, а спрямовується на користь Замовника.
5.4. Якщо переможці торгів протягом трьох банківських днів після проведення торгів не сплатили винагороду у розмірі 2,5 відсотка від вартості придбаних лотів на рахунок Біржі, аукціонне свідоцтво переможця їм не видається та гарантійний внесок не повертається, а спрямовується на користь Замовника (2,5 відсотка), Виконавця (2,0 відсотка) та Біржі (0,5 відсотка).
5.5. Якщо переможці торгів відмовилися підписати договори купівлі-продажу необробленої деревини, гарантійний внесок їм не повертається, а спрямовується на користь Замовника.
5.6. Суми гарантійного внеску, сплачені переможцями торгів на рахунок Біржі, перераховуються їм протягом трьох банківських днів після отримання від Замовників листа на ім’я керівника Біржі про попередню оплату визначеного об’єму необробленої деревини відповідно до умов оформлених договорів.

 

Страницы:
2 1







Последние обьявления
Авторизация
Логин:  
Пароль:  
 
Для того, что бы получить дополнительные возможности в системе, Вам надо пройти регистрацию . Регистрация бесплатная

Регламент організації та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини - www.PromWood.com
Пользователи OnLine: 
История лесоводства | Деревообработка | Породы древесины | Сушка древесины | Станки и оборудование | Отделка деревом | Биотопливо | Древесный уголь | Лесной справочник | Охота