Закарпаття бере участь у масштабному проекті Євросоюзу вартістю 2,3 млн. євро





ГО "Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону "ФОРЗА" (Ужгород) та Національний лісотехнічний університет України (Львів) стали представниками України у реалізації міжнародного проекту Євросоюзу в Україні IN2WOOD. Проект залучить до співпраці 6 регіонів у шести країнах: Словаччина (Банска Бистріца), Німеччина (земля Північний-Рейн Вестфалія), Україна (Карпатський регіон), Швейцарія (кантон Грізон), Італія (Південний Тіроль) та Австрія (Штирія).

Від зміцнення зв’язків між регіональними кластерами Європейська Комісія очікує значних результатів для лісового сектору: IN2WOOD має надати новий поштовх європейській лісовій та деревообробній промисловості та допомогти посилити позиції лісового сектору на європейських ринках.

Реалізація IN2WOOD передбачає заходи зі вдосконалення використання лісівничих підходів та технологічних розробок для забезпечення сталості ведення лісового господарства. Покращення біорізноманіття та, в той же час, збільшення продукції деревини (дендромаси) – це передумова сталого розширення ринків енергії з деревини та дерев’яного будинкобудування.

Ключовою метою проекту IN2WOOD є розробка „Спільного плану дій”, - спільної стратегії впровадження, зміцнення та розповсюдження елементів проекту IN2WOOD та нарощення потенціалу 6 регіонів у 6 країнах, залучених до виконання проекту.

Для підтримки використання ресурсу деревини як традиційного будівельного матеріалу відбуватиметься постійний транс-регіональний інноваційний процес, який допоможе забезпечити високі стандарти якості. Буде також підготовлено проекти будівництва енерго-ефективних багатоповерхових споруд в міському контексті для демонстрації комплексного потенціалу деревинного ланцюжку доданої вартості.

Перша зустріч партнерів проекту відбулася 9-10 лютого цього року у м. Целтвег (Австрія). На зустрічі було обговорено та опрацьовано амбітний план дій на наступні два з половиною роки роботи проекту. Передбачається, зокрема, розробити низку ключових концепцій для аналізу та покращення ланцюжку доданої вартості у різних сферах лісового сектору, таких як стале ведення лісового господарства, енергія з деревини та енерго-ефективне дерев’яне будівництво. Партнери IN2WOOD очікують від проекту нарощення загальних спроможностей лісових секторів територій, які вони представляють, та зміцнення на ринку позицій деревини як екологічно та економічно важливого ресурсу, що є складовою частиною сталого розвитку регіонів.

Фінансування проекту IN2WOOD загальною вартістю 2,3 млн Євро здійснюється Євросоюзом в рамках програми „Регіони знань” 7-ї Рамкової Програми.

Наступна зустріч проекту IN2WOOD відбудеться у м.Зволен,в Словаччині влітку цього року.




Добавить комментарий

Интересные фото
1 фото   
<b>Автомобиль-тягач КрАЗ-64372 лесовозный</b><br />Автомобиль лесовозные тягач КрАЗ-64372 предназначен для перевозки хлистив и деревьев в составе автопоезда с прицепом...
2 фото   
<b>Вакуумная пресс-сушка древесины</b><br />Владельцем патента на уникальную технологию - вакуумную пресс-сушку древесины - является доктор Эрнесто Паньоцци.
3 фото   
<b>Москва краснокнижная</b><br />В России, в 2010-2011 годах, будет издана Красная книга Москвы. В основу книги лягут данные переписи, которая в...
3 фото   
<b>С хортым видом</b><br />Корреспондент &laquo;Гомельская Правда&raquo;, погостив у охотника Михаила Терехова, узнал, как в Кормянском районе...
Все фотогалереи »






Последние обьявления
Login
Логин:  
Пароль:  
 
Для того, что бы получить дополнительные возможности в системе, Вам надо пройти регистрацию . Регистрация бесплатная

Закарпаття бере участь у масштабному проекті Євросоюзу вартістю 2,3 млн. євро - www.PromWood.com
Пользователи OnLine: 
Die Geschichte der Forstwirtschaft | Holzbearbeitung | Holzarten | Holztrocknung | Maschinen und anlagen | Finishing holz | Biokraftstoff | Holzkohle | Forest Directory | Охота