Болгарське інкогніто від «Інтес»




Кажуть, хто не ризикує, той не п’є шампанського. Загалом, закони бізнесу однакові для всіх. Але шлях до успіху в кожного свій, ним можна поділитись, але його не скопіюєш.

 Ще кажуть, нічого особистого, лише бізнес, який, передовсім, вирізняє добрий розрахунок. Наша розповідь про НВФ “Інтес”, яка спочатку прорахувала – і ризикнула.
Пригадую торішню осінню виставку, на якій донецька НВФ “Інтес” вперше у своєму регіоні на виставці репрезентувала болгарське деревообробне обладнання. Важко сказати, як сприймали відвідувачі, обізнані з деревообробною справою, виставлену продукцію. Можливо, дехто із них ще пам’ятає, чи навіть досі експлуатує болгарські машини на своїх столярних виробництвах. Для інших, звичних до пропозицій як вітчизняних, так і відомих західноєвропейських верстатобудівників – це справді було новинкою на вітчизняному ринку. Як-то кажуть: “не знаєш броду, не лізь у воду”. Тому на часі для молодої, порівняно з іншими операторами з продажу деревообробного обладнання, фірми популяризація та “розкрутка” устаткування made in Bulgaria. Довіра з боку клієнтів, добре ім’я в бізнесі завойовуються не одним днем копіткої праці, тим паче, коли виставляєш на продаж товар-інкогніто.
Три роки тому, коли розпочали продаж деревообробного обладнання, цей ринок уже був щільно зайнятий іншими компаніями, – розповідає директор “Інтес” Дмитро Лупандін. – Просунутись між ними було б надзвичайно важко. Провівши аналіз ринку, з одного боку, вирішили запропонувати деревообробним та меблевим підприємствам устаткування, що за ціною не надто б переважало вітчизняні аналоги. З іншого – хотілося продавати щось нове, чого не могли запропонувати наші колеги по цеху. Я оглянув і “перебрав” розмаїте обладнання, натомість вибір було зроблено на користь болгарських виробників верстатів. Зауважу, що значна їхня кількість експлуатувалась у деревообробних цехах колишнього Союзу.
Нині в Болгарії чимало підприємств виготовляє деревообробне устаткування. Очевидно, що ми брали до уваги, передусім, якість і надійність деревообладнання, яке можна було б запустити як ракету, і забути. Тобто не гаяти час на гарантійні ремонти, що, зазвичай, призводить до втрати фірмою реноме як на ринку, так і серед клієнтів.
НВФ “Інтес” розпочинала свою діяльність з реалізації вітчизняних деревообробних верстатів, зокрема Дніпропетровського заводу “Верстатобудівник”. Також на нині в південно-східному регіоні фірма представляє інтереси таких вітчизняних виробників, як “Магр”, “Удача” і, за словами Д. Лупандіна, продає їхню продукцію в непоганих кількостях. Природно, що будь-який бізнес прагне розвиватись. Ризикнувши продавати верстати болгарського виробництва, ще не випробуване нашими деревообробниками і меблярами, як-от італійське чи німецьке, фірма “Інтес” наражалася і на певні труднощі. Позаяк, як підкреслив її директор, вибір для популяризації такої техніки був цілком свідомий. Фірма насамперед надає перевагу прямим контактам з виробниками для оперативності роботи. На нині в Україні донеччани чи не єдині, хто пропонує болгарську продукцію. Її цінова ніша приблизно коливається між вітчизняними і західноєвропейськими аналогічними виробами.
Упродовж року підприємство “випробовувало” болгарську техніку в донецькому регіоні, – продовжує свою розповідь Дмитро Лупандін. – Подивившись її в роботі, переконавшись у надійності й точності машин, і також, що важливо, отримавши добрі відгуки професіоналів, – по-перше, переконались у правильності свого вибору, по-друге, вирішили популяризувати цю продукцію по всій Україні. Ми підписали угоду із болгарами на ексклюзивне представлення їхньої продукції в нашій країні. Ексклюзив же передбачає розширення обсягів продаж, що зробити за рахунок однієї області складно. Очевидним є також, що 11 працівників “Інтесу” не в змозі охопити всі регіони, відтак нині організовуємо мережу представництв. Нещодавно наші дилери почали працювати у Львові, Чернігові, Києві. За останній рік ми провели потужну рекламну кампанію як самої фірми, так і пропонованої нами продукції, взяли участь у центральних спеціалізованих київських виставках тощо.
Зроблено чимало. Паралельно із продажем – це, фактично, вся гама обладнання для обробки деревини, ми розвиваємо сервісний напрям. З початку року НВФ “Інтес” здійснює загострювання дискових пил, а для зварювання стрічкових пил придбали німецьке обладнання.
Закономірно, що нині найбільше клієнтів у фірми в донецькому регіоні. Хоча регіон не є лісистим, зате промисловий, з великою кількістю шахт, які потребують багато деревини. Також дедалі з’являються нові підприємства, інші перебувають у процесі розвитку тощо, відтак деревообробне обладнання завше користуватиметься попитом. Перебуваючи на певному щаблі розвитку, меблеве чи деревообробне підприємство потребуватиме певного типу обладнання. Клієнтів вистачить на усіх, зауважує пан Дмитро. Їх багато, і, водночас, мало. І тут, на його думку, важливий професіоналізм кожного працівника компанії. Технічні нюанси завше можна виправити. Найголовніше – це вміння розмовляти із клієнтами, щоб у них залишилось гарне враження і від спілкування, і від фірми загалом. Нині видається чимало літератури з цих питань, і самоосвіті щодо вміння спілкування із клієнтами в компанії приділяється чимало уваги.
На нині НВФ “Інтес” в змозі задовольнити потреби та смаки будь-якого клієнта, оскільки й надалі реалізує деревообробне устаткування різного виробництва, та все ж таки головні зусилля колективу фірми спрямовані на продаж болгарських....
 







Najnowsze ogłoszenia
Autoryzacja
Nazwa użytkownika:  
Hasło:  
 
W celu zdobycia dodatkowych możliwości w systemie, musisz zarejestrowac się . Rejestracja jest darmowa.

Болгарське інкогніто від «Інтес» - www.PromWood.com
Społeczność online: 
Historia leśnictwa | Obróbka drewna | Gatunki drewna | Suszenie drewna | Maszyny i urządzenia | Stoliarka | Biopaliwo | Węgiel drzewny | Katalog leśny | Охота